Frustrationen er enorm!

Hvordan bryder du din kreative blokade?

Argh. Så sidder du der igen. Stirrer ud af vinduet og drikker kolde kaffesjatter. Du kan mærke, at du keder dig, så du begynder at kigge på/stalke dine venner på insta og gemme opskrifter på Pinterest, som du aldrig kommer til at lave, for du er hverken på keto-kuren eller har en wokpande.

Du skulle egentligt lave et kreativt projekt, men du kan ikke rigtigt komme ud igennem din blokade. Du kan faktisk slet ikke føre din blyant/sytråd/tasterne på tastaturet i en ny retning. Du bliver frustreret og prøver igen, men uden et bedre resultat. Hvad så? Så kan du stjæle noget fra nettet, men giver det den samme følelse? Nej, overhovedet ikke faktisk. For det er ikke dig.

Hvad er kreativitet?

Mange tror, at man enten er født kreativ eller matematisk. Det er det første, man skal lære sig af med.

Ligesom matematik, er kreativitet noget man lære. Som barn bliver man mere udsat for kreative indtryk som fingermaling, sandslotte, udklædninger osv, så dér har kreativiteten et forspring. Nogle giver lidt slip med alderen, og andre bliver ved med at lege i en eller anden forstand.

Kreativitet er en evne, man lærer, præcis som at kunne løse ligninger. Hvis du er rigtig god til at løse ligninger og finde X-værdien, så er det faktisk også ret sjovt og tilfredsstillende. Hvis du ikke er, så er vi tilbage til at være frustrerede, kigge ud af vinduet og læse wokopskrifter.

Så hvordan bliver du bedre til at løse ligninger?

“At lege er for børn”

BULLSHIT! Det er nr. 2 ting, du skal lære dig af med.

På et eller andet tidspunkt startede du i skole og skulle lære dine ligninger og udsagnsord. Så du øvede, og øvede, og øvede. Som tiden så går, bliver man mere og mere optaget af udsagnsord, og der kommer mindre tid til at lege. (Medmindre du går på Steiner skole. God bless you). Igen er kreativitet lige som matematik; Hvis du ikke øver dig, så glemmer du regnereglerne.

I værste fald, kan du glemme, hvordan du leger og blive bange for legen. Ligesom du kan få eksamensangst, hvis du ikke har læst op. Hvad hvis legen slet ikke er så sjov, som du ønsker? Eller du slet ikke tager på det eventyr, du har forestillet dig? Og hvad nu, hvis nogen skulle opdagede, at du leger?! Gisp og cringe!!! Hvad hvis det slet ikke ser sejt ud?! BLOKADE INCOMING!

John Cleese forklarer om kreativitet

På mediegrafiker blev vi tvunget igennem denne video, ved hvert hovedforløb. Når John Cleese ikke er ude og lave fjollede gangarter, så er han faktisk enormt god til at gå ind i sit kreative sind. Who would have known!?